Välkommen till Nordisk Panorama Film Festival 2018

 

Köp biljett och festivalpass

Vad roligt att du vill besöka festivalen! De flesta filmerna visas på Biograf Spegeln och där finns även filmfestivalens biljettförsäljning. På Spegeln kan du köpa ditt festivalpass och enstaka filmbiljetter. Ett ordinarie filmpass kostar 400 SEK och studenter och pensionärer har 25% rabatt. Vill du bara se en film? En biobiljett kostar 75 SEK och kan också köpas på Spegeln eller direkt från Billetto.

Det enklaste är att köpa ditt festivalpass eller dina biobiljetter online på Billetto.

https://billetto.se/users/nordisk-panorama-filmfestival

Första gången du handlar på Billetto kommer du bli ombedd att skapa ett konto. Det gör du lätt med en Facebook inloggning eller med din mailadress. För teknisk support kontakta ticket@nordiskpanorama.com 

Boka biobiljett med ett festivalpass:

När du har köpt ditt festivalpass kommer du att få en kod mailad till dig. Den koden använder du sen när du ska boka dina biobiljetter. På Biljettos hemsida finns det en ruta i vänstra nedre hörnet där du skriver in din kod. Därefter avslutar du din bokning och biljetten skickas till din mailadress. För frågor om biljetter kontakta: ticket@nordiskpanorama.com

Spegelns öppettider.

Fre 09:30 – 23:00

Lör 09:00 – 23:00 

Sön 09:00 – 21:00 

Mån 09:30 – 21:00 

Tis 09:00 – 23:00

Några av festivalens höjdpunkter

Som filmintresserad finns det många intressanta programpunkter som ni inte får missa. Här är några:

Kinematografi

I Kinematografi får du se världen genom ögonen på en kvinna som lider av vanföreställningen att hon är en karaktär i en Ingmar Bergmanfilm. En psykolog försöker övertala dig att minnena du återupplever från huset vid havet inte är dina egna minnen. Du är inte en kvinna skapad av ett manligt geni.

Bombina Bombast bjuder in till ett VR-experiment som är en förstudie till nästa års stora premiär. Det är första gången detta experiment visas i Sverige med sensorisk interaktion! En tidigare version visades på filmfestivalen i Cannes i år för en person åt gången men i Salong Bar Deco under Nordisk Panorama kommer för första gången en publik på 15 personer få uppleva verket samtidigt.

Bombina Bombast tillsammans med BoostHBG bjuder in till en exklusiv upplevelse som ger dig en intim berättelse där minnen är fysiska och fiktion smittsamt. Endast 30 platser! Köp din biljett idag! 95 SEK

Event på Facebook >

Sacred Cinema i Johanneskyrkan, gratis

SacredCinema

Hur kan vi uppleva dokumentärfilm? I vilka stadsrum kan film visas? Vilka får ta del av film och hur kan vi utmana och skapa nya platser för film? Måndagen den 24 September bjuder Nordisk Panorama tillsammans med Doc Lounge och Svenska Kyrkan Malmö in till en filmkväll som handlar om liv och död.

I samband med Nordisk Panoramas filmfestival bjuder vi in till gratis filmvisning och sverigepremiär av den norska dokumentärfilmen “Per Fugelli – I Die” om samhällsdebattören och läkaren Per Fugellis kamp mot döden.

Fugelli diagnostiserades med cancer 2009 och några år senare vägrade han ytterligare behandling. Genom den norske regissören Erik Poppe får vi följa Per Fugelli i den sista fasen av hans liv då han utmanade döden och skrev om sin egen dödlighet. Resultatet är ett personligt, tankeväckande och humoristiskt porträtt. “Per Fugelli – I Die” är nominerad till Best Nordic Documentary Award 2018.

S:t Johannes Kyrkan är en av Malmös största kyrkor och ligger i hjärtat av staden precis intill Triangelns tågstation. Kvällen börjar 18:30 med mingel och orgelmusik. Filmen startar 19:00 och efter visning blir det en diskussion om livet och döden. Välkomna!

Event på Facebook >

Leslie Brinner – festivalens öppningsfilm!

 

Nordisk Panorama Filmfestival 2018 presenterar världspremiären av dokumentärfilmen Leslie Brinner om artisten Leslie Tay som start på årets festival. Filmen är regisserad av den Malmöbaserade regissören Stefan Berg som regisserat ett stort antal högt uppskattade filmer, såsom t.ex. Rolling Like a StoneOla Svensson Superstar och Tusen Bitar.

”Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person”, säger Stefan Berg.

I filmen ”Leslie Brinner” står Leslie Tay inför sitt livs viktigaste projekt; att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Hans signum är ”RnB på svenska”, en musikstil som är både känslosam och utlämnande. För att nå sitt mål – att publiken ska älska hans musik – behöver han komma åt sin inre sårbarhet och använda den i musiken. Detta leder oss tillbaka i tiden, till uppväxten på Sofielund i Malmö. En hård miljö där det sista man vill är att visa sårbarhet. Där ingen någonsin visar känslor. Vi möter en 14-årig pojke som drömmer om att ”bli riktigt känd inom musiken”, men som snart blir den mest ”fucked-up” killen i området. Den som inga föräldrar vill att deras barn ska umgås med. Med ett material som spänner över 15 års tid får vi följa Leslie på sin väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik. Trots att han flyttat till Stockholm blir han ständigt påmind om brutaliteten i sin uppväxtmiljö i Sofielund, Malmö.

Köp biljett till öppningsgalan inkl visningen av Leslie Brinner >

Event på Facebook >