Nordisk Panorama Film Festival

Missa inte 2019 års festival i Malmö 19-24 september!

Sex dagar med Nordens bästa dokumentär- och kortfilmer, berättelser från hela världen, seminarier, branschevent och festligheter.

Program

Här hittar du årets festivalprogram! Tänk på att alla utländska filmtitlar endast är textade på engelska.

Biljetter

Priset för biljetter till enstaka visningar är 65 kr / 49 kr för studenter och seniorer or senior (65+).

Ett festivalpass kostar 300 kr / 200 kr för studenter och seniorer or senior (65+) och ger tillträde till offentliga visningar.

Köp festivalpass och biljetter här

Är du prenumerant på Sydsvenskan? Genom Stjärnklubben kan du köpa ditt festivalpass till ett extra förmånligt pris. Läs mer här

Fritt inträde

Under festivalen finns också massor av visningar, seminarier och sociala events med fritt inträde!
Här hittar du alla events med fritt inträde samlade!

 

Om Nordisk Panorama Film Festival

Den årliga festivalen Nordisk Panorama Film Festival arrangeras av Nordisk Panorama med stöd från Malmö Stad, Film i Skåne och Region Skåne. Sedan 2013 har festivalen sitt hem i Malmö, en stad som satsar på film och där det finns en stor publik för kort- och dokumentärfilm. I år fyller Nordisk Panorama 30 år och detta kommer att firas under hela festivalen.

Festivalen erbjuder en unik möjlighet till att ta pulsen på den nordiska filmscenen, nätverka med den nordiska filmbranschen, se film av erkända filmskapare och upptäcka nya lovande talanger.

Nordisk Panorama Market möts internationella filmköpare, festivalprogrammerare och distributörer för att se alla de senaste filmerna.

Under Nordisk Forum for Co-financing Documentaries pitchas framtidens dokumentärer för finansiärer och potentiella samarbetspartners. Tillsammans attraherar de båda brancheventen ca. 1000 yrkesverksamma från mer än 20 länder.

Om Nordisk Panorama

Nordisk Panorama är stolt över att vara en organisation “av filmskapare för filmskapare” etablerad av den nordiska kort- och dokumentärfilmsbranschen.

Våra styrelseledamöter är alla aktiva inom området för kortfilm och/eller dokumentär i sina länder. De har nationella referensgrupper att rådfråga vid viktiga beslut, vilket ger oss ett ännu bredare nordiskt nätverk. Vi uppmanar nordiska filmskapare att gå med i lokala producentföreningar och involvera sig i frågor rörande Nordisk Panorama för att hjälpa festivalen att bli ännu bättre.

Sedan 1990 har vår huvudfunktion varit att verka som en gemensam nordisk plattform för ett starkare produktions- och distributionsnätverk inom de nordiska länderna. Vi verkar för en synlig gemensam exponering internationellt, kombinerat med en stark kulturell profil.

Nordisk Panorama arbetar hängivet för att främja nordiska kort- och dokumentärfilmer internationellt. Vi har aktiviteter året runt för att kontinuerligt uppmärksamma, stärka och stödja nordiska kortfilmer och dokumentärer internationellt.

Kontakt

Följ oss på Facebook, Instagram och Youtube och prenumera på vårat nyhetsbrev för uppdaterad info. Vill du komma i kontakt med oss går det bra att maila till post@nordiskpanorama.com.

Press

Mer pressinfo på svenska hittar du här.

För pressackreditering och alla pressrelaterade frågor, vänligen kontakta press@nordiskpanorama.com.

Vill du ta emot våra pressutskick? Skriv upp dig på vår presslista här.