Är du Nordisk Panoramas nästa kommunikatör?

Nordisk Panorama Film Festival är en av Malmös största filmfestivaler och den viktigaste mötesplatsen for kort- och dokumentärfilmare i Norden sedan 1990. Festivalen arrangeras av Nordisk Panorama tillsammans med Malmö stad och Film i Skåne med stöd av Region Skåne.

 

Festivalen söker nu en erfaren kommunikatör som kommer att ha en central roll i att genomföra och vidareutveckla festivalens kommunikationsstrategi för en växande och bred regional publik i alla åldrar och tillresta internationella branschgäster.

Du kommer att ingå i ett team med kollegor och volontärer, som tillsammans planlägger och genomför den årliga festivalen i september.

De övergripande målen för tjänsten är:
 • Öka kännedom om NP som varumärke för såväl filmbransch som publik (lokalt/nationellt/nordiskt/internationellt)
 • Öka publikantal, nå ut till och engagera fler målgrupper (lokalt/regionalt)
 • Öka dragningskraften för branschen (nordiskt och internationellt)
Dina uppgifter är att:
 • Planera och genomföra kommunikations- marknads och synlighetsstrategi
 • Ansvara för presskoordination och mediestrategi, knyta kontakt och bygga relationer med journalister och medier på lokal/nationell/nordisk nivå
 • Skriva och förmedla kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, pressmeddelande, annonser samt redaktionellt innehåll till festivalens programpublikationer
 • Synliggöra, kommunicera och stärka bilden av NP och dess innehåll till publik och filmindustri (lokalt/nationellt/nordiskt/internationellt)
 • Bygga strategi för och hantera sociala medier; öka aktivitet, synlighet och engagemang på hemsida och Facebook
 • Redigera och utveckla den publika hemsidan
 • Koordinera distributionsarbete (festivaltidning/flyer/poster)
 • Arrangera kampanjer och delta i publika evenemang
 • Bidra till festivalens säljarbete (sponsring och annonsförsäljning)
 • Koordinera arbetsgrupp med praktikant och nyckelvolontärer inför och under festivalen såsom dokumentationsarbetet (foto/video).

Du ingår och arbetar tillsammans med festivalteamet (fördelat i Malmö och Köpenhamn) och är placerad på festivalkontoret i Malmö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha minst två års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har dokumenterad god skriftlig kommunikationsförmåga på både svenska och engelska. Du har erfarenhet inom webbredigering och sociala medier. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom non-profit organisationer med små medel. Meriterande om du har intresse och kunskap inom kulturområdet och särskilt inom kort-och dokumentärfilm. Projektledarerfarenhet är meriterande.

Som person är du strukturerad och har enkelt för att se helheten i processer. Du är engagerad, kreativ, ansvarstagande och har god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vi tror att du är en person som gillar att arbeta proaktivt, är utåtriktad och positiv.

Jobbeskrivning & Ansökan

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-10-31 med start omgående. Tjänstens omfattning är heltid, 100 %.

Jobbet är baserat i Malmö men innehåller en del dagar på Köpenhamns-kontoret. Vissa resor ingår också i tjänsten.

 

Skicka din ansökan till Liselotte Lindahl, Head of Office på liselotte@nordiskpanorama.com Ansökningarna kommer att bearbetas löpande.